tisdag 30 november 2010

Vart finns tiden?

Det känns inte som jag hinner med någonting. Eller så är det Daniel som drar ner mig kanske? Hade jag varit själv hade jag garanterat fått upp allt julstök plus handlat alla julklappar. Men näe, han säger hela tiden att vi har tid kvar och bla bla bla.
    Jobbar kväll ikväll. Tänk hur soft det hade varit om jag faktiskt fick riktig lön under tiden jag gått den här praktiken.
    Nu ska jag äta klart min nyttiga frukost, dricka en kopp kaffe och sedan blir det att sätta igång att städa. Kanske hinna in en sväng till stan och hitta några fina julgardiner.

Day 11 – Your siblings

Jag har 3 äldre systrar och en äldre bror. Jag är en sladdis. Systrarna har jag på min pappas sida och de bor alla i inlandet kring Storuman och Vilhelmina.
Brorsan har jag på mammas sida.
Jag  känner tyvärr inte mina syskon så bra, vilket är tråkigt men förståligt då det faktiskt skiljer en hel del år mellan oss.
Fast min syster Isabelle har jag faktiskt kontakt oftare med. Hon betyder mkt för mig på många sätt. Det kan gå ett halvår mellan det att vi pratar med varandra men det kan kännas precis som det var igår. Hon är ett jätte fint stöd och jag känner mig alltid så välkommen där.

lördag 27 november 2010

Blir ju aldrig som man tänkt sig

Jag vill oxå vara en sådan där som älskar julen, pyssel, bakning,´och allt som hör till.MEN DET GÖR JAG INTE. Stackars mina barn.
Jag måste vända det här på något sätt. Hur? Om jag försöker se det ur deras synvinkel kanske det blir lättare. Jag vet ju själv att julen var magisk när man var liten. man längtade och var alldeles varm inombords.
    Ja, redan nu nör jag sitter här och funderar så antar jag att det känns lättare att syssla med pyssel då jag tänker på hur roligt barnen kommer att tycka att det är.
    Jag och benji har just gjort ett pepparkakshus. Men jag glömde lätt bort varför vi gjorde det, det var knappas för min skull. det var för hans, och ändå så kunde jag inte låta bli att hålla på att lägga mig i hur saker och ting skulle bli gjort.
    Nästa gång han kommer till mig ska vi göra ett nytt hus och då ska han få bestämma och göra själv, jag ska bara hjälpa honom om han ber om det. Jag älskar Benji så, han är så fin och han har verkligen den där förväntansfulla ´barnsliga ivern som jag önskar jag hade. Kanske därför jag ibland kan bli så irriterad på honom och be honom att skärpa sig då jag tycker ivern blir lite för mkt...jag är avundsjuk på honom helt enkelt. Hmpf...avundsjuk på mitt eget barn, hur tokigt är inte det.?
    Nä, nu ska jag gå upp och läsa för proffesor Benji.

God Night

En arbetsam lördag

Har jobbat sedan 6:45 i morse. Det har gått bra. Är dock trött och blev ännu tröttare då jag kom hem och fick börja städa.
    Är lite ur balans. Daniel verkar oxå vara ur balans vilket är lite tråkigt, för det kunde ju ha varit bra om någon av oss var pigg och alert, inte minst för barnens skull. Men det blir väl jag som får bita i det sura äpplet och styra upp. Fast Danne är och köper hämtmat så han kanske blir på bättre humör efter det.
     I morgon ska jag gå en sk delad tur, det tycker jag däremot inte är så roligt. Vem kom sådana turer egentligen?
    Jag hittar inte igen julgardinerna heller. Kanske måste köpa nya trots allt. Jag har för mig att förra årets var för korta.
    Ikväll så blir det att bygga ihop och dekorera pepparkakshuset som vi bakade häromdagen. Och då alla barn ligger i sina små sängar och sussar då ska jag och Daniel dricka lite glögg och titta på skräckfilm.
    Nu tycker jag att Danne får ta och komma hem....jag börjar bli hungrig.

fredag 26 november 2010

Gud förbannat vad det snöat

Hela min kropp är död. jag O.R.K.A.R inte röra mig från stolen. Jag har just skottat uppfarten och en del av gården för ANDRA gången idag. Eller nu ljög jag lite, på lunchen så skottade jag bara en del av gården.
    Mina fötter har efter att ha legat i blöt mer eller mindre hela dagen nästan murknat upp känns det som.
    När jag hämtat pojkarna så tog jag ett beslut att vi skulle äta på Storsjöhallens restaurang, för jag orkade helt enkelt inte laga någon mat. Vi träffade Totte och Fiffi med barn där och det var trevligt. I like dem.
    Jag vet inte vad jag ska säga nå mer förutom att just nu hör jag "Proffesor Gadget" introt från vardagsrummet, nostalgi.
    Jag Benji och Dennis balade pepparkakor igår, jag måse fota dem och visa va fina de blev.
    Jo, jag vill ju till Anna ikväll för att träffa Sofie och Sandra, men vete gudarna när Daniel kommer hem, han har inte ens lastat klart som jag förstod det då jag talade med honom för ett tag sedan och han är i Skellefteå.
    I morgon jobbar jag ....=(
    Nu ska jag och Dennis gå och bada/duscha medan Benji ska skriva en novell.

Day 09 – Your beliefs

Jag tror på rättvisa för alla. Jag har en humanistisk människosyn. Lojalitet mot mina nära är viktigt.
Jag tror att gör man gott får man förr eller senare igen det. Karma.

torsdag 25 november 2010

Pinsamt

Jaha, det är klart att jag skulle göra bort mig på jobbet bara för att saker har varit lite knas.
Hade skrivit i kalendern att jags kulle börja kl 13:30 jag gick dit så jag var där ca 13:25 och stapplar in mitt i onsdagsmötet. Alla ögon på mig. Under kaffepausen så frågar jag min handledare om det var tänkt att jag skulle börja kl 13:00 idag.....och det skulle jag så klart.
    Helvette. Det behövdesju verkligen inte. Men nu är det fan skärpning från min sidaoch en full genomgång av schemat.

Nuskajag kasta på ungarna nå kläder.
Ciao

onsdag 24 november 2010

Day 08 – A moment


Hela veckan har jag tänkt  och väntat på denna dag. Den 24 november. Ändå när jag vaknade i morse så hade jag glömt innebörden av den. Fast humöret har svängt. Har haft en gnagande oro inom mig, inte bara då det gäller jobbgrejen. Eller så är det så att jobbgrejen blivit förvärrat av det man gått omkring och haft i tankarna den senaste veckan.
    Så plötsligt kom jag att tänka på den där dagen då Micke ringer mig och säger: "Erik är död", och då kommer jag ihåg det jag förträng under dagen, att i dag är det 1 år sedan Erik dog.
   Jag blir helt lam i huvudet då jag tänker på det. Det känns som det aldrig hänt. Jag har låtsats att han lever. Ibland har jag drömt om honom, det är dock längesedan  nu, men jag önskar jag fick träffa honom oftare i mina drömmar.
Jag saknar det vi hade då vi hade det. Jag sörjer att saker blev som det blev. Jag ångrar att jag aldrig tog mig tid att hälsa på dig. Men jag tänker på dig och ibland skattar jag åt minnen eller åt saker som jag vet att du och din vapendragare Micke skulle ha gått igång på. Ditt skratt och ditt leende finns alltid i mitt minne och det är jag så glad för.

Vi hade ju iallafall tur med vädret

Fint väder idag igen. Det gillas.
    Jag ska iväg med Dennis på dagis snart så att jag äntligen kan sätta mig ner och gör alite skolarbete.
    Börjar jobba 13:30 idag. mamma ska hit och passa pojkarna igen. Tur hon inte har jobbat idag iallafall.
    Känner mig lite vinterdeppig. Det är tråkigt. Jag vill omfamna vintern och mörkret utan att slippa deppa i hop varenda år. Men det är väl bara att kasta in några extra prozac till frukost så kanske livet blir ljusare. Det blir ju vad man gör det till sägs det oxå. Fast det är jävligt tråkigt och blölir dubbelt så tungt när man måste göra allting själv. Är så jävla less på att vara själv om allting då det gäller barnen och hemmet osv.
    Hur som helst, det stundar glöggkväll med några fina vänner framöver och det ser jag framemot. Ska försöka kasta up nå julpynt till helgen. Janne hade visst redan tagit fram allt, hon hade till och med redan tagit fram granen. Jag sa att hon gjorde fel men hon stod på sig och sa att hon jävlar i sig gjorde som hon ville.
   I morgon är det tandläkaren som gäller. WOHO!!! Not. jag är jätte nojjig. Ryser bara jag tänker på att måsta gå dit.

Ciao
   

tisdag 23 november 2010

Slut som artist

Är helt död i huvudet. Har känt mig så tok pressad och stressad idag. Jag vill verkligen prestera så bra jag bara kan på praktiken, det har jag velat hela tiden, men just nu känns det som att jag måste vara ännu bättre och det gör mig nervös, och då jag är nervös presterar jag visst sämre. Men i morgon hoppas jag att det släppt.
    Mamma har passat barnen idag. Jag tycker så synd om henne, att hon ska behöva vandra fram och tillbaka efter att först ha jobbat och sedan passat barnen. Hon var ganska slut då jag kom hem även fast pojkarna varit snälla.
    Nu är jag tok hungrig så jag håller på att koka lite nudlar. Sedan ska jag sätta mig framför tv:n och slappa innan det blir sänglänge.
    Hoppas ni har det bra all.
Kram

Plans for today

Planen idag är att fara till mormor och hjälpa henne ta fram ljusstakar till fönstren.
Kvart i 4 är det utvecklingsamtal på Benjis skola men jag lär ska måsta skjuta på det då jag ska börja jobba 13:30. Men vi får se hur vi gör med det.
    Om nu allt går som det ska så ska min mamma vara barnvakt åt mig fram till kl 20:00 ikväll. det suger, inte att hon ska vara barnvakt utan att jag vet hur trött hon är, hur ont hon har och hur jobbigt det är för henne att vara hos mig och passa barnen istället för hemma hos sig. På det ska hon behöva gå hem sent. Tur hon är ledig i morgon.
    Grämer mig, men when shit happends dont just stan there and take it, wipe it of.

Day 07 – Your best friend


De nära vänner jag har är vänner jag haft sedan många år tillbaka. Jag har hellre få och nära vänner än mängder av vänner som bara är ytliga. Fast en bra blandning  är ju ändå det bästa och det tycker jag att jag lyckats med.
    Men två personer sticker ut lite mer än andra pga att vivarit väldigt nära väldigt länge, det är Anna och Helena. Två tjejer som är helt olika varandra och helt olik mig men som ändå passar mig så bra. Har umgåtts med dem sedan den dagen jag lärde känna dem och det är över 20 år sedan. Vi har upplevt många roliga och tråkiga saker tillsammans.

måndag 22 november 2010

forts Day 6- My day

Kan säga som så att kvällen avslutades på ett mkt gemytligt sätt. Tittade på Shrek 4 och åt popcorn, pepparkakor och julmust med Benji.
Tur man har världens bästa barn och VÄNNER som tar ner en på jorden.
Tack

Day 06 – Your day


Min dag startade ganska bra. Vaknade inte allt för sent och skönt utvilad och hela dagen ledig.
Då Benji gått till skolan så rensade jag och Dennis lite papper. Jag vek tvätt och diskade undan.
Sedan begav sig jag och Dennis till folktandvården där Dennis skulle på sitt allra första tandläkarbesök. Först gick vi på "Köppra" och köpte lite frukt.
    Väl hos tandläkaren gick det ganska bra i den bemärkelsen att tandhygienisten fick titta på Dennis tänder och till och med borsta dem. Sedan släppte busDennis lös i undersökningsrummet. Inte sitta sitll en sekund, trycka på alla knappar han kom åt. PINSAMT!
    Vi gick efter det hem till mamma för att äta lunch. Väl där blev en dag som hittils varit ganska bra till ett rent mörker efter det att jag pratat med mina chefer på praktiken om mina arbetstider. Jag blev så arg, ledsen och besviken så jag har mest bara grinat.
    Efter det vi hämtat Benji på skolan gick det bara ännu mer utför. Dennis vägrade gå, och skulle han gå så skulle han gå mitt i vägen. Han vägrade att åka på bobben, ja han vägrade ungefär allt. Det slutade med att jag fick bära han matkassen och väskan så gott det gick. Benji var så duktig och tog bobben.
    Egentligen skulle vi ha avslutat dagen med att gå på en höstshow som är på Benjis fritids. Jag känner mig som världens sämsta mamma som frågade Benji om inte jag och han kunde ha en myskväll och pyssla tillsammans istället för att gå på showen. Benji tyckte det lät som en bra idè.
    Nu väntar vi på att Dennis ska lägga sig. Han är jätte, jätte jobbig just nu. Men han blir väl värre för att känner av att hans mamma inte är på något bra humör.

Så för att summera dagen i det sotra hela: det började bra men slutade i rent mörker för min del.
Det är bara att hoppas att morgondagen blir bättre och att jag och mina praktikchefer kan mötas på halva vägen.

   

Volymemaster



Igår då jag hälsade på hos Anna så prövade jag ovanstående volymemaster och blev helt såld.Det gick fort, det blev snyggt och det sitter fortfarande i lite idag.
   Jag adderar den här till min önskelista.....DANIEL!

What a wonderful day

I går tog jag och Dennis bussen in till stan för att hälsa på Anna. Där bjöd hon oss på pepparkakor, lussebullar, pepsi Max och kaffe. I vanlig ordning fick jag några presenter och det gjorde absolut INGENTING.
    Anna hjälpte mig att göra en egendesignad kalender på Tryckdig.se.  Jag längtar SÅ tills den kommer. Jag la in fina bilder på mig barnen och Daniel, och några citat som passade till bilderna.
    Efter besöket hos Anna tog jag och världens tjurigaste Dennis bussen mot Grisbacka där det vankades kalas i Grisbackaskolans gympahall för lilla Nino som blir 3 år gammal. Där var det fullt ös.
    Efter kalaset fick jag och Dennis följa med fam.Kosovac till Benjis faster Nermina som oxå skulle firas igår. Där bjöds det på ruskigt god middag och trevligt sällskap. Dennis var tyst som en mus hela kvällen,jag märkte aldrig att han var där.
    Det suger att inte ha någon bil, speciellt då bussarna går så sällan på helgen, så det slutatde med att vi fick skjuts hem av Anders.
    En toktrevlig dag. Jag är så sjukt glad att fam.Kosovac fortfarande låter mig få vara med dom. Ja, jag blir rent ut sagt tårögd då jag tänker på vilken tur jag har som fick en sådan fin familj i familjen... ;)

Idag är jag ledig, och Dennis skall till tandläkaren.  Det ska bli spännande att se hur det går.

Day 05 – Your definition of love


Kärlek för mig är då det känns som att en del av dig fattas då personen du älskar inte är hos dig.
Kärlek för mig är då man känner att man skulle kunna offra alla sina behov och begär för att den man älskar ska må bra.

söndag 21 november 2010

November= ett enda långt kalas.

Idag är det dags igen. Kalas på Grisbacka för Benjis kusin Nino som fyller 3 år om någon dag. Hans mamma fyller år idag och hans morbror fyllde år i går, hans kusin den 14.  Nu till helgen fyller Dennis farbror år, och Dennis kompis Martin, och Idas pojke Leo och många fler jag glömt.

Nu ska jag ta och göra mig och JR redo så ska vi ta bussen in till stan och hälsa på Anna innan vi ska på kalas.


Ciao

lördag 20 november 2010

Missa inte Anna

En av mina allra bästa och äldsta vänner, Anna , som inte bara tok snäll, generös, trevlig, rolig, kreativ, smart, snygg, och ambitiös utan oxå otroligt inspirerande, kan man nu bli inspirerad av på Haléns Pick Of The Week varje vecka.
    Jag själv har ju inte direkt något större intresse för kläder osv, jag vill ha det som ÄR och ser bekvämt ut. Men jag kan inte låta bli att bli toksugen på de flesta av kläderna Anna visar upp i "Pick Of The Week". Kläderna kanske inte är något som skulle falla mig i smaken om det inte vorde för att jag sett Anna modella i dem. HON får dem att se bekväma ut för att hon ser så jävla bekväm ut i dem.
    Jag vill bara skryta lite över att hon faktiskt är en av mina bästa. Jag är så stolt över henne. Utan Anna skulle jag gjort många dumma val. Jag vet att när jag är upprörd och påväg att röra till sake rännu mer så behöver jag bara ringa henne så tar hon ner mig på jorden igen.
Tack Anna

Onepiece



Snubblade över en webb butik då jag sneglade igenom Nöjesmagasinet. Onepiece heter den och består av underbara heldräkter. Synd att dom är lite över min prisklass, men säg att postkod 91332  hade dragit i Postkodslotteriet och säg att jag faktiskt haft inte bara EN lott utan TVÅ och kanske till och med att det var alla rätt på lotten så jag både hade vunnit 100.000 på vardera lott och en bil......DÅ hade jag inhandlat varsin dräkt åt vardera familjemedlem.


Day 04 – What you ate today


Vad jag ätit idag vill jag nästan inte tala om. det har inte direkt innefattat de nyttigaste delarna av kostcirkeln.
    Frukost bestod av kaffe, mjukt tunnbröd, och ägg. .. . . .Och ja, en liten kopp O`boy slank ner.
    Lunchen bestod av ett skrovmål på Max och middagen av en tokgod sallad, kokt potatis och en fläskkotlett.
    Kan ju inte direkt påstå att jag tänkt på figuren då jag valt min mat idag.
    Nu blir det inte att stoppa något mer i munnen förutom ett par snusar kanske.

Postkodsmiljonär

Jag är ju inte med i postkodslotteriet. Vet inte om jag borde vara det heller. Hur om helst så drogs ju postnr 91331 i Holmsund. Jag har vuxit upp på 91331 det är rätt sida av Holmsund, 91332 där jag bor nu är fel sida av Holmsund. Men jag försöker anpassa mig så gott det går, fast sanningen är den att jag helst av skulle vilja bo i en lägenhet på rätt sida av Holmsund, för det är där jag känner mig hemma.
    Just nu lever jag ett liv i ett villaområde där jag verkligen kan känna att jaginte passar in. Vad har jag här att göra liksom. Jag skiter väl i trädgården, i snöskottning, måla hus, bygga broar och altaner, renovera badrum och ja, renovera allt. Behöver vi verkligen det här?
    Häromdagen var jag inne i "mitt" gamla trapphus för första gången på 12 -13 år. På Djupviksgatan 1A. Jag hörde hur små barn grinade inne i "min" gamla lägenhet. Jag undrar om min gamla lägenhet saknar mig, jag saknar den iallafall.
    Iallafall fick mamma vinna en liten slant. det förtjänade hon. Eller, hon förtjänade så mkt mer men det hon fick är inte illa pinkat.
    Idag vill jag fara på stan. Jag har inte varit i stan på flera veckor nu känns det som. Jag vill hälsa på folk. Det är bara så jobbigt att inte ha en bil.
    Igår lagade Daniel ungstekt lax med kokt potatis till mig till lunchen, det var en riktigt glad överraskning. Han hatar ju lax. Han åt iofs inte, men det är principen. Idag fick jag sovmorgon och frukost framställd, det är inte heller helt fel att slippa göra.
    Vi hörs sedan.

fredag 19 november 2010

Day 03 – Your parents



Mamma har alltid jobbat och slitit föratt vi ska ha det bra. Hon har arbetat på ett och samma -i mina ögon-skitställe under hela mitt liv. Det har inneburit låg lön för hårt slit, det har inneburit värk i ryggen, artros i fötter, fingrar, knän och höfter, det har inneburit att hon idag är halvtidssjukpensionär.
Jag önskar att jag hade mycket pengar, då skulle jag se till att min mamma inte behövde jobba för att få det att gå runt. Jag skulle se till att mamma fick allt hon ville ha. Jag skulle villja att mamma fick resa och se andra ställen förutom Sverige.
Min mamma ställer alltid upp. Även om hon har ont, även om hon är trött och slut efter jobbet och även om hon redan passat upp på min mormor, så säger hon sällan nej till att passa mina barn eller hjälpa mig med andra saker.
Jag älskar henne och hon är bäst.

torsdag 18 november 2010

Jobba

Då mamma kom hem från jobbet så lämnade jag Dennis hos henne en stund så jag fick jobba lite idag iallafall.  Ska troligtvis jobba i helgen oxå så jag kan vara ledig nästa helg då det är massor av fest och kalasfirande på g.
Har inte så mkt att rapportera för tillfället. Hoppas vi får xktra barn i helgen då det är så tomt utan Benji.
I så fall ska det bakas pepparkakor, saffransmuffins och mysas med film och dylikt.
Danne kommer hem ikväll så han ska vara hemma med Dennis i morgon.
Nästa vecka ska jag till tandläkaren och börja fixa rotfyllningen som aldrig blev av sist. Det har börjat göra ont då jag tuggar på den sidan tanden sitter och jag tänker inte hamna i samma sits igen att ingen bedövning tar på tanden då det ska borras, då tror jag nog hellre att de får söva mig.

Day 02 – Your first love


Min första kärlek förutom Michael Jackson var nog Einar som jag träffade sommarlovet till 8:an om jag inte minns helt fel.
    Han och hans kompis Hans hängde på stan precis som vi andra. Hur det kom sig att vi hittade av varandra minns jag rent inte, men jag kommer ihåg att jag tyckte han var fin.
    Jag minns första gången vi skulle kyssas hur jag blev helt överumplad och råkade hälla Portello över honom i trappan på MegaZone
    Vi var tillsammans ett tag, men jag var som sagt var en riktig fjortis och han var mkt mognare än mig så det vara tyvärr inte så länge.
Däremot så höll vi kontakten genom alla år och han blev en kär vän till mig och vi har fortfarande kontakt då och då.
    Då jag tänker på Einar så tänker jag på Rammstein, Poesi, kaffe på Cafè båten eller Cafè Black, cigaretter och långa telesamtal.

onsdag 17 november 2010

Cheery on Top Award


Jag har fått en "Cherry on top"award av Anna. Alltid roligt att bli tilldelad nåt som har med "award" i namnet att göra. Så tack Anna.
 Med awarden följer några regler som lyder:

1. Tack den du har mottagit prisen ifrån
2. Kopiera award-bilden till din blogg
3. Berätta vilka som är dina tre favoritförfattare och nämn en favoritbok per författare
4. Skicka awarden vidare till fem stycken bloggare som du tycker förtjänar den

* Gregory david Roberts- "Shantaram"
* Dennis Lehane- Måste jag välja EN av hans böcker väljer jag "Rött regn"
* John Ajvide Lindqvist- "Låt den rätta komma in" (ännu en författare jag har svårt att välja bara en bok av)


Nu skickar jag vidare awarden till dessa toppen brudar:



Jag vet inga som läser min blogg och som skriver själv. Vet ej om dessa töser läser men jag ska nog meddela dem att det är dags att börja nu när jag har gett dem en award å allt. 


Making a mess is easy

Dennis hemma två dagar på raken är inte att rekomendera omm an vill hålla det snyggt och städat iallafall. Jag har plockat och plockat, skällt och manat, förbannat och skrikit men ingent har fungerat så tillslut gav jag helt enkelt fan i vad han gjorde så länge han inte gjorde illa sig.
Det här lämnar vi till pappa tror jag.

Har ordnat julklappar åt Daniel nu iallafall. Det var ganska lätt den här gången. det är alltså inget märkvärdigt jag kokat ihop, men kul.
Har kollat runt på internet om  man inte skulle shoppa klappar till barnen och få det hemskickat men hittar ingen bra butik. Måste ta mig på Rusta eller ÖB där det finns billiga uppfyllnads leksaker. 
    Jag har legat i soffan och små snarkat med Dennis har levt rövare i vardagsrummet. Tack och lov att han börjat fastna framför tv:n då och då.

Min Önskelista:
Fårskinnstofflor


(annawii.devote.se)
Halèns mössa





Smycken från Bohemianluxury



Jag vill ha en Gittarr

Näe, nu ska jag sluta sukta efter massa grejer och sätta mig och slö glo på tv ett tag till, sedan blir det sängen ganska omgående. Det är mer tröttsamt 'n vad många kan tro att vara hemma med en överaktivt sjuk unge.

ciao



Precious

Är hemma med Dennis idag. Det suger. Inte att vara hemma med Dennis (eller jo lite han blir lätt rastlös) men framförallt för att jag blir alldeles förslappad då jag är hemma en dag, dels för att jag gillar att praktisera på hemtjänsten. Det är bara att hoppas på att mamma kan komma och passa honom en stund i morgon så kanske jag får jobba några timmar iallafall.
    Vi (läs jag) har sett filmen "Precious" och har grinat ungefär hela tiden. Gud så skönt det var att få ta till lipen, det var ett tag sedan sist.

I övrigt suger det mesta just nu. Jag vill ha pengar så att jag kan handla julklappar och köpa massa fina saker till huset så man får det lite tjusigt. Jag vill träffa mina vänner och gå ut. Framför allt vill jag gå på en konsert.
Ska spåna på en önskelista oxå, även om det är sagt att vi inte ska köpa julklappar till varandra i år så lär det ju bli så i allafall.

Ciao


Day 01 – Introduce yourself


Via Emma`s blogg så hittade jag det här och tyckte det var en rolig grej.
Jag är Hanna, född och uppvuxen i Holmsund och bor även här nu med mina två barn och min man.
Jag drömmer dock om att bo i ett hus på landet och ha en egen bondgårdn på ett eller annat sätt.
    För tillfället består mest min vardag av utbilda mig till bland annat undersköterska och skaffa betyg så jag kan läsa på universitetet inom en snar framtid.
    Jag har som sagt två barn, Benjamin 8 år gammal och Dennis 2½.  Min man träffade jag i början av 2007 och vi gifte oss påsken 2009 i fjällen.
    Jag gillar att läsa, helst deckare, även dumma serietidningar är jag en sucker för. Korsord, Musik, Film och Vänner är det som jag annars helst roar mig med.
    Bor i en egen villa vilket är urdumt då ingen av oss som bor i huset är speciellt drivna att fixa och trixa för att få iordning allt. Jag gillar inte trädgårdsarbete, mmåla eller tapetsera
De närmsta veckorna innan jul gör jag praktik på hemtjänsten i Holmsund och jag tycker det är jätte roligt.
    Gillar mat (dock inte att laga den) och godsaker men gillar tyvärr inte motion lika mkt, vilket i sig leder till att jag har ett antal kilos övervikt som jag egentligen borde kämpa hårt för att bli av med, men jag mår bra med mig själv ändå.
    Har sedan valet i år bestämt mig för att bli mer politiskt aktiv. Man kan inte bara strunta i vilka som styr vårat land. Skäms på er alla som inte gick och röstade, det är en rättigheter våra förfäderkämpat hårt för att få, och framför allt ni kvinnor som inte bryr er. SKÄRPNING!
    Förutom allt ovanstående så lever det en aktivt friluftsmänniska inom mig, jag har bara sällan eller aldrig låtit henne komma ut och roa sig, men det ska det bli ändring på. Det ska bli tältning, fiskning, grillning, täljning och bajsa i naturen framöver.