måndag 28 februari 2011

Du ljög för mig!

Erik mitt upp i ett tal, kanske handlade det om varför smärta skulle vara en högre grad av  njutning.


Ett uttryck min vän Erik gärna brukade slänga sig med var "Smärta är en högre grad av njutning". Men jag är nu helt säker på att erik ljög för oss. Jag har försökt se njutningen i smärtan men den är icket att finna någonstans. Erik, du ljög för oss. Min högra käke dunkar av smärta.

Boring

Jag och Dennis är hemma och har TRÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅKIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIGT!

Rutten råtta (spoiler varning )

Pissed of tjej
Jag har sett Saw och Hostel och uppskattar inte den sortens "skräck" film. Jag tycker det är skit äckligt med dessa utstuderade tortyrscener. Inte så äckligt att jag är rädd eller vill kräkas, det ilar mest i hela kroppen då jag ser och jag kan få lite hurvens. Härom kvälen såg jag och Daniel "I Spit On Your Grave" och för första gången fick jag kväljningar. Det var inte de brutala våltäktscenerna och misshandeln av den stackars tjejen som fick mig att nästan kräkas, näe, det var senare i filmen då en kille fick en rutten råtta instoppad i munnen.  Det fanns så många brutala, vidriga och tok äckliga grejer i filmen man kanske kan tycka att man borde ha reagerat starkare på, men nä, rutten råtta i munnen var gränsen för mig.
    Såret i tandköttet efter tanden jag drog smakar antagligen som en rutten råtta. Så länge den där ruttnande smaken finns kvar i munnen kommer jag att tänka på den ruttna råttan.

söndag 27 februari 2011

En söndag

Fryser som vanligt. Daniel har åkt iväg på sin arbetsvecka och jag och Dennis busar på här hemma i Holmsund. Förr eller senare under dagen skall vi fara in till stan för att hänga med Garfield och hämta Benji.
Dennis bihålor är i uppror och han hostar utav bara hvete. Skulle egentligen ha varit på barnklädespartaj hos Theresia men då Dennis är så hängig vill jag inte riskera att han smittarner alla andra barn som kommer att vara där.

Daniel har lagt om sin arbetskarriär villket både är skönt men samtidigt vemodigt. Han hade ju redan ett riktigt bra jobb med bra lön och en toppen chef med en hur fin familj som helst.
Jag önskar jag kunde vara en superkvinna som orkade vara ensamstående mer än varannan vecka, men varken jag eller barnen vill vara utan Daniel så mkt. En anna sak är att i och med att Daniel har ett 7-16 jobb så ökar mina arbetsmöjligheter markant, och nu när jag snart är färdig med utbildningen så skulle det vara så skönt att få börja jobba och tjäna pengar. Att få bidra ekonomiskt till hushållet betyder mkt för mig. Det ser ganska ljust ut just nu. Man skall ju inte titta i backspegeln utan blicka framåt!

lördag 26 februari 2011

Det smakar inte godis

Dennis på toppen av snökojjan!
Idag har jag och min mor varit och städat hos min mormor. Min mormor har det nästan jämt kliniskt rent, även denna gång förutom lite damm. Damm som förövrigt sprutade ur dammsugaren då det inte fanns någon dammsugarpåse fastsatt.
    I natt vaknade jag av att min högra käke värkte något så förbannat till följd av tanden jag drog ut. Tror det blivit infekterad för det smakar verkligen inte godis i munnen och det ser heller inte sådär friskt ut som ett ej infekterat sår skall se ut. Så jag knaprar alvedon och Ipren och sköljer med klohexidin munskölj. Ska ALDRIG dra en tand igen.
    Har varit på stan en sväng och käkat och kollat in Ica Maxi`s bokrea som inte heller hade mkt intressant att bjuda på. Är så jäkla besviken på årets rea. Jag köpte iallafall "Dyng kåt och hur helig som helst" av Mia Skäringer och "Frostnätter" av Arnaldur Indriadsson.
    Mamma bjöd på middag och barnpassning och efter att ha kommmit hem frusen, mätt och belåten skall jag nu ta en het dusch. Hade jag haft tillgång till badkar så hade jag lagt mig i ett hett bad med en tidning och bara njutit.



Dennis och Danne grejar med snökojjan


torsdag 24 februari 2011

Inte behagligt någonstans.

I morse for jag till tandläkaren för att dra ut en tand jag haft besvär med och som jag inte vill rotfylla. Daniel skjutsade mig dit och jag bad honom följa med in och hålla handen. Han vägrade, han kunde sitta i väntrummet men att gå in till tandlkäkaren vägrade han. han lider nämligen av tandläkarskräck. Mes, tänker jag. Då tyckte jag att han kunde följa med i för honoms skull terapeutisk syfte, jag menade på att då han såg hur tuff jag var så skulle han känna sig tvungen att gå och fixa sina tänder. Han hittade dock ingen parkering så jag fick gå själv.
    Väl inne hos tandläkaren så fick jag panik och började storgrina redan vid bedövningsprutorna. P.I.N.S.A.M.T. Till mitt försvar så träffade tandläkaren precis de nerver i tanden som jag upplevt ett trauma med vid ett tidigare tandläkarbesök. Bedövad blev jag tillslut och tandläkaren började karva, vicka, slita och greja på i min mun. Tanden satt så hårt fast kilad pga en visdomstand som istället för att växa upp växte mot rötterna på den tanden jag skulle dra. Efter många om och men så lossnade tillslut tanfan, runt den hängde massa köttslamsor och den såg rentfördjävlig ut.
huvvaligen så äcklig!
   

onsdag 23 februari 2011

What`s next?

Umeåälven från Tegsbron

Har promenerat en del idag och det behövdes. Var först på Teg`s VC och grejade lite grejer. Gjorde upp livsförändrande planer tillsammans med maken.
Var på sjukhuset och lämnade igen arbetskläderna och tömde mitt skåp. Snackade skit till Janne.

Gick till skolan tillsammans med Janne och styrde upp vårens studieplan så vi blir färdigutbildade till sommaren.


Janne e så söt i sin mysse!
Efter det att jag traskat hem så har jag inte gjort mkt. Just nu väntar jag på att få höra om det blir nån spelkväll tillsammans med Anna och co eller om jag ska slänga mig i soffan och glo på tv.
Helst av allt vill jag mysa med Dennis men han är med sin far.
Så, vad händer nu då?

tisdag 22 februari 2011

Mina killar är bäst!

En riktig nagelbitare


Just nu saknar jag alla. Mest mina barn. Benji är hos sin pappa och Dennis är hemma i Holmsund med Daniel i det magsjukehärjade huset.
    Ibland så är man så spyless på ungar och gubbar och på att aldrig få vara själv. När man väl får den där egentiden så känner man sig stressad och längtar tills man får vara med barnen igen. Varje gång Benji far till sin far känns det som att han just kommit.
´   Nå väl, nu ska jag försöka njuta av min egentid, men det är svårt när hela mitt inre skriker av tomhet och saknad efter barnen.
   

The one who slipped away.......

"Onkel Sam"
Hänger i Helles lägenhet och är social med Garfield. Jag har ju sagt att jag ska banta ner honom för att han är så tjock. Men det är ju lättare sagt än gjort. Jag tror han vill tröstäta för att han saknar sin matte. Men jag kan ju inte ge katten mat precis hela tiden som han verkar vilja.
    På tal om Garfields matte så skrämde hon livet ur mig i morse då jag insåg att det hemska jordbävningen som skett i Nya Zeeland under natten var precis i den staden hon skulle befinna sig i. Frenetiskt forskande på internet,mailande och sms:ande till henne ledde tillslut till att hon messade att dom inte hade hunnit landa innan jordbävningen bröt ut. Dom fick landa någonannanstans. TUR
    Det jag ville berätta att medan jag hänger iHelles lägenhet så får jag förmånen att slappa på "Onkel Sam". En gång i tiden hade jag oxå en Onkel Sam i mina ägor. Det var den bästa soffan jag haft och jag vill ha den tillbaks. Nåväl, jag får njuta av den medan jag är här iallafall.

måndag 21 februari 2011

Måndag

Inte många knop gjorda i dag. Jag har varit lite hängig, som vanligt, och mest tittat på tv och tagit det piano. Kroppen behöver mkt vila just nu villket är förståligt. Just nu har jag tid att lyssna på vad kroppen säger oxå.
    Gick ut en sväng för att handla och när jag steg ut så blev jag bländad av solen och den vita snön. Solglasögon behövs. Jag gick och handlade lite. Käkade en Subwaymacka. Lagade lax och och grönsaker till middag och massa glass till efterätt. Tyvärr hade dem inte Sia`s apelsinchoklad så jag fick nöjja mig med nåt annat skräp som iofs gick ner.
    Imorgon är det möte och en tur på sjukhuset så jag kan lämna igen alla kläderna och bjuda personalen på praktiken på lite fika. Det är svårt att inte tänka på vissa patienter, hur det gått för dem osv, antar att det är sådant som man lär sig koppla bort med tiden.
    Nu ska jag be Daniel klä Dennis hjälm i folie, dem har rymd/pyjamas kalas på dagis i morgon. frågan är om Dennis kan gå på dagis i morgon. Han har varit hängig idag.


   

söndag 20 februari 2011

Cold and lonely

Rent ynklig känner jag mig just nu. Jag fryser och mår inte riktigt 100%. Men i veckan får jag vila så mkt jag bara kan och det behövs. Jag somnar i soffan titt som tätt och jag orkar sällan hålla mig uppe längre än 20:00.
    Igår lurade jag Janne och Martin att komma till oss i tron om att vi skulle fara till bräntebacken och åka pulka, men det sa jag att vi inte orkade då hon väl anlänt. Dennis och Martin busade hela dagen. Några knuffar och smällar utdelades men i det stora hela så kom de relativt bra överrens.
    Jannes man Metin kom förbi då han slutat jobba och så käkade vi pizza allihopa.
    Benji var och lekte hos Isak hela dagen, och idag har Isak varit hos oss och lekt. Nu ikväll så for Benji hem till sin far.
    Själv hänger jag i Helle´s lägenhet och umgås med hennes katt Garfield.....som verkligen ser ut som en Garfield. Helena brukar tycka att jag ser ut som Garfield oxå.
    Om jag ändå hade något vettigt att skriva, men just nu harj ag nog inte det. Alla bara lämnar mig här hemma i tråkiga Umeå medan de far runt i vida världen. Jag vill oxå åka någonstans. Skotersafari i Lycksele kanske.
    Näe, nu ska jag ta och värma upp mig innan jag kastar mig i soffan igen, eller sängen rent utav. Who knows.

måndag 14 februari 2011

"Gode Gud i Himlen"

Denna dag kommer jag hem ännu en erfarenhet i bagaget. En erfarenhet jag är glad att jag har men samtidigt inte velat behöva uppleva. Jobbar man med sjuka människor så får man ta det onda med det goda. Det är dock snäppet värre när en ung människa blir allvarligt sjuk. Det är jobbigt att stå vid sidan av en familj som är rädd och försöka bibehålla en proffsig utstrålning när man själv  ärhelt novis om situationen.  Vad ska man säga, va ska man göra? Jag ville be till Gud iallafall. Jag är inte kristen. Jag tror inte på Jesus, Muhammed eller nåt liknande. Men ibland önskar jag att man var troende. Och jag har förståelse för varför är religiösa.

Nu ska jag mysa med kidsen. Och hoppas på en tidig kväll och en ostörd sömn i natt.

söndag 13 februari 2011

Thing`s I want

Det är lite dålig blogguppdatering just nu från min sida. Orken har inte riktigt infunnit sig den senaste tiden.
Men det är ju skit sak samma.
    Jag har ju som sagt varit på bloggfest för en vecka sedan. På den bloggfesten fick man massa gott att äta och dricka + att man fick tävla en massa. Jag vann ett halsband från BohemianLuxury. Dessutom fick man massa "goodiebags" fyllda med spännande grejer. Jag har inte ens hunnit rota igenom hela innehållet ännu men jag har hittat ett par saker som är favoriter. Bland annat presentkort på JohannaN`s fina smycken. Jag ska beställa ett så fort jag bestämt mig för vilket jag vill ha,

Funderar på om det är det här halsbandet jag ska välja
Halsbandet jag vann som iofs känns som en strypsnara på mig MEN som kan användas som ett armband på ett fiffigt sätt.

I övrigt har jag inte så mkt att tilllägga. Jag har kommit in i en grön period. Grönt är skönt. Jag ha rinte hunnit använda mig utav kameran speciellt mkt ännu och idag tog Daniel med sig kameran då han skulle jobba.
    Jag har en vecka kvar på praktiken vilket känns skönt. Jag har lärt mig hur mkt som helst på praktiken. men har av diverse anledningar inte varit på topp den senaste tiden vilket har gjort att kroppen och knoppen har sagt att STOPP nu chillar du lite. Det är lugnare tempo på skolan och just precis just nu behöver jag ett lugnare tempo för att orka med varadagen. Jag vill bort från alla stressmoment och allt ansvar ett tag och bara vara. Förhoppningsvis har jag funnit en lösning för att jag ska hinna ikapp mig själv och framför allt få tid för mig själv.
    Nu skulle jag helst av allt vilja gå och lägga mig men barnen protesterar vilt...........klockan är ju trots allt bara 17:20

torsdag 3 februari 2011

Pigg som en mört

Idag är jag pigg. Jag lämnade Dennis på dagis idag för att kunna greja ihop hemmet lite. Det såg ut som fan....som vanligt. 
    Jag hade tur och fick fin främmen i form av Jossan och hennes svägerska. Det var så härligt att få prata med folk igen att jag nästan pratade sönder dom. Dom har båda så färgranna roliga och vackra tatueringar mer eller mindre överallt. Jag blir så sugen själv på att skaffa värsta värsting tatueringarna. Jag har varit inne på körsbärs träd några år nu, bara för att dom är vackra.
Bild tagen från munkakvarn.blogg.se

    Väl hemma skottade jag uppfarten lite lätt. Sedan kom Benji hem med en kompis. Jag lagade mat som såg ut som kräks och tänkte att det kan jag ju bara inte servera. Så ungarna fick äta omelett, men det led dom inte allt för mkt av tror jag. Dennis åt ingenting som vanligt.
    Nu ska jag börja kampen med att få Dennis att sova i sin egen säng vilket inte är en självklarhet i dessa dagar.





Det här med att designa grejer


Jag får inte till designen på min blogg så att det är symmetriskt.  Jag får inte bilden dit jag vill ha den eller texten som den ska va. Så himla krångligt. Man kanske skulle lära sig att greja på med sådana dära koder å grejer. Men det är som matte för mig.
    Idag känner jag mig mkt kryare. Ingen feber bara mör i kroppen. Ska fara med Dennis på dagis några timmar så jag får vila lite till så jag är på topp resten av praktiken.
    Benjis förkylning verkar  ge med sig oxå, den bryter liksom inte riktigt ut. Han vågar dock inte hosta av någon anledning. Han har knepiga grejer för sig kronprinsen min.

onsdag 2 februari 2011

Håret

Ruffsig och tuffsig


Det är ju bara att inse att jag inte kommer att ha råd att besöka en frisör det närmaste halvåret med tanke på pengarna jag lade ut på kameran. Så det är lika bra att fortsätta i samma spår som tidigare. Billiga hemma färger från Konsum. Nu när jag är bjuden på bloggfest å allt vill man ju se lite fräschare ut än vad man i vanliga fall gör. Dessutom har jag stört mig på min hårfärg eller rättare sagt bristen av hårfärg den senaste tiden. Så nu ska jag färga det.
    Så nu har jag stått i spegeln och tagit bilder på mig själv för att kunna visa er tokintresserade läsare hur jag ser ut i håret både FÖRE och, dra mig baklänges, EFTER det att jag färgat håret. Pluspoäääng

Feber

Jag ligger fortfarande inte på topp. Febern är mild idag men så fort jag rör mig blir jag anfådd. Så svag i kroppen. Solen skiner där ute och jag vill så gärna hitta på nåt. Några ska på Busplanet och tanken var att vi oxå skulle åkt dit men jag orkar helt enkelt inte. Jag orkar ingenting känns det som.
    Jag ska iofs försöka pallra mig upp ur sittande position och få på mig några gamla trasor och he oss iväg på på  Konsum för att handla lite.
    Måste ringa praktiken och tala om att jag kommer bli borta en dag till.
    Igår fick jag en inbjudan till Annas bloggfest som går av stapeln på lördag, om 3 dagar alltså. Fun! Jag frågade vad det var för dresscode och tyligen är det norrsken eller snö. Den som klär sig snyggast vinner troligtvis ett pris. Jag kan tippa på att det inte blir jag. Just nu finns peppen väldigt långt borta av MÅNGA olika anledningar tyvärr. Hoppas den sökt sig fram tills på lördag. För det bjuds på massor av mat och drinkar, goodiebags och förhoppningsvis trevliga bloggare.
    Näe, seriös uppryckning nu Hanna, nu ska jag ut på byn.